Archive

Posts Tagged ‘blank.gif’

Blank.gif missing error on ReportViewer

Problem : While going through one of our web product, i got a report with a missing image on it. when i check the other reports also, all were having same issue. Reports were developed using RDLC. i was using google chrome. But this issue was not there on IE.  Might be first time i found that IE is working and all other browsers not working.

error

 

The html code was like this, related to missing image.

ERROR2

 

But i checked the report design and blank.gif image is not used anywhere. so i assumed that this should be an issue with report viewer.

I was correct when i checked on google. As mentioned on the below URl, issue with the report viewer.

https://connect.microsoft.com/VisualStudio/feedback/details/556989/

I used one of workaround, this link mentioned and it is fixed now. that was adding following code to global.asax.

void Application_BeginRequest(object sender, EventArgs e)
{
// Bug fix for MS SSRS Blank.gif 500 server error missing parameter IterationId
// https://connect.microsoft.com/VisualStudio/feedback/details/556989/
if (HttpContext.Current.Request.Url.PathAndQuery.StartsWith(“/Reserved.ReportViewerWebControl.axd”) &&
!String.IsNullOrEmpty(HttpContext.Current.Request.QueryString[“ResourceStreamID”]) &&
HttpContext.Current.Request.QueryString[“ResourceStreamID”].ToLower().Equals(“blank.gif”))
{
Context.RewritePath(String.Concat(HttpContext.Current.Request.Url.PathAndQuery, “&IterationId=0”));
}
}

 

 

 

Categories: Technical Tags: , ,